kuchniarosyjska

Just another WordPress.com site

kurczak w czerwonym sosie(kotopulo kokinisto)

Składniki

1średni kurczak

1/2 filiżanki oleju z oliwek

1cebula drobno pokrojona

1 puszka drobno krojonych pomidorów(200-250gr)

1łyżka przecieru pomidorowego

sól, pieprz

Przygotowanie

w garnku rozgrzewamy olej i podsmażamy cebulę

dodajemy po porcjowanego kurczaka i opiekamy tak aby się zarumienił

dodajemy krojone pomidory(można samemu pokroić świeże pomidory),przecier ,sól,pieprz i filiżankę wody

dusimy pod przykryciem około 1 godziny

podajemy z ziemniakami lub ryżem

PS. jak ktoś lubi może dodać też pokrojoną paprykę w różnych kolorach

Życzę smacznego

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: