kuchniarosyjska

Just another WordPress.com site

Marcepan prawdziwy

Składniki

30 dag obranych i zmielonych migdałów
30 dag cukru pudru
3 łyżki rumu

Przygotowanie

Migdały wymieszać łyżką z cukrem i rumem, postawić na mały ogień i mieszać, aż masa będzie odstawać od garnka.
Przełożyć masę na wilgotną ściereczkę, zawinąć i zostawić na 1 dobę, po tym czasie zagnieść i wałkować.

Przepis ten znalazłam w jakiejś książeczce, ale niestety nie pamiętam jej nazwy i muszę jeszcze zaznaczyć że tego przepisu jeszcze nie wypróbowałam choć mam go już dobrych parę lat (migdały zawsze są dość drogie, no ale może w końcu kiedyś wypróbuję ten przepis)

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: