kuchniarosyjska

Just another WordPress.com site

Sałatka z czerwonych buraków po francusku

Składniki

5 średnich buraków
1 mała cebula
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
2 łyżki ostrej musztardy
1 łyżeczka świeżego siekanego estragonu
2 ząbki czosnku
5 łyżek gęstej kwaśnej śmietany
sól, pieprz i sok z cytryny do smaku

Przygotowanie

Buraki ugotować w łupinach. Ostudzić. Pokroić w zapałkę. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Czosnek przecisnąć przez praskę. Dodać musztardę, śmietanę i estragon. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem cytrynowym.. Podawać do pieczonych mięs.

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: