kuchniarosyjska

Just another WordPress.com site

Jajka z sosem czosnkowym i kukurydzą.

Składniki

* Puszka kukurydzy
* Mały majonez
* 2 ząbki czosnku
* Mała śmietana
* Szczypta soli i pieprzu
* 10 Jajek

Przygotowanie

Robimy sos czosnkowy: Słoiczek majonezu mieszamy ze śmietaną dodajemy ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę, dodajemy szczyptę soli i pieprzu mieszamy, odstawiamy do lodówki na 15minut. Wstawiamy jajka i gotujemy około 10min na twardo. Obieramy jajka przecinamy wzdłuż polewamy sosem i posypujemy kukurydzą. Dla ozdoby by “rozświetlić” potrawę można posypać ją na środku szczypiorkiem;)
Smacznego!

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: