kuchniarosyjska

Just another WordPress.com site

ciasto francuskie z serem białym

Składniki

Składniki:
1 opakowanie ciasta francuskiego
1/2 kostki sera białego
1/2 opakowania cukru waniliowego1 żółtkocukier do smakuzapach pomarańczowy1-2 łyżeczki cynamonu
1/2 szklanki rodzynek

Przygotowanie

Ser przecisnąć przez praskę. Następnie wymieszać go z cukrem waniliowym, zapachem, cynamonem i rodzynkami oraz żółtkiem. W razie potrzeby dosłodzić zwykłym cukrem. Ciasto francuskie delikatnie rozwałkować i wyciąć kwadraty. Na każdym jednym kawałku ciasta układać masę serowa. Piec w mocno nagrzanym piekarniku.

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: