kuchniarosyjska

Just another WordPress.com site

schab w sosie własnym

Składniki

1 kg schabu bez kości
3 cebule
sól,pieprz
papryka czerwona słodka
liść laurowy
3 suszone prawdziwki lub inne grzyby
olej

Przygotowanie

Schab umyć,pokroić w plastry, natrzeć solą, pieprzem i czerwoną papryką. Przesmażyć na
rozgrzanym oleju z dwóch stron.

Schab z olejem wlać do gara, dodać suszone grzybki i zalać szklanką wody. Cebulę obrać,
pokroić w grube plastry i dodać do mięsa. Dusić do miękkości.Doprawić przyprawami jeśli
konieczne.
Do tego przepisu można zamiast wody dać wino.

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: