kuchniarosyjska

Just another WordPress.com site

Rolada serowa na przekąskę

Składniki

25 dkg dobrego, żółtego sera

Nadzienie.
3-4 plasterki szynki
1 serek topiony, najlepiej jakiś ostry
1 ogórek konserwowy
1 jajko na twardo, starte na tarce
kawałek papryki konserwowej
1 łyżka masła,

sól, pieprz, słodka papryka

Przygotowanie

Ser żółty włożyć do woreczka foliowego, lub pozostawić w opakowaniu w jakim oryginalnie jest zapakowany i włożyć go do wrzącej wody na 30 minut.

Masło utrzeć z serkiem topionym i połączyć z resztą drobno pokrojonych składników. Przyprawić do smaku.

Ser żółty rozwałkować, najlepiej na foli aluminiowej. Wyłożyć farsz i zrolować. Zapakować w folię aluminiową i włożyć do lodówki. Rolada po schłodzeniu jest gotowa do jedzenia. Kroić plastry.

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: