kuchniarosyjska

Just another WordPress.com site

Serowe szaleństwo

Składniki

kapusta pekińska
pomidory
ogórek surowy
oliwki
ser żółty starty
ser żółty potrojony w kostkę
ser pleśniowy cambert 100-150g
ser pleśniowy lazur 100g
sos jogurtowo-czosnokowy

Przygotowanie

Kapustę siekamy, pomidory kroimi w cząstki, połowę sera trzemy na tarce o grubych oczkach drugą połowę kroimy w kostkę taką 5mm (ale oczywiście jak kto lubli) sery pleśniowe również kruszymy lub kroimy w kostkę. Wszystko polewamy jogurtowym sosem czonskowym.
Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Proste i pyszne🙂
Mój mąż przyniósł ten przepis i nie było wyproś musiałam spróbować. Trochę drogo, ale na prawdę czasami warto sobie na taki rarytas pozwolić.

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: