kuchniarosyjska

Just another WordPress.com site

Kieszonki Westfalskie

Składniki

szynka Westfalska (ewentualnie Szwarcwaldzka) 16 plastrów
podwójna pierś z kurczaka
30 dag pieczarek
oliwa z oliwek
ziola prowansalskie

Przygotowanie

Pierś z kurczaka pokroic w drobną kosteczkę i wrzucic na rozgrzaną patelnię z olivą. Kiedy pierś będzie już podpieczona posypac odrobiną ziol prowansalskich. Pieczarki kroimy w plasterki i przysmażamy na innej patelni rowniez na olivie z olivek:). Z dwoch plastrow szynki ukladamy krzyz. Do srodka wkladamy piers oraz pieczarki. Nastepnie plasterek szynki ktory jest na dole zaginamy do srodka, trzymamy tak jakby byl to woreczek. To samo robimy z 2 plasterkiem szynki. Tak powstaja nam 4 scianki “woreczka”. Gore spinamy 2 wykalaczkami i wkladamy do piekarnika 150 stopni na ok 7 min. Robia wrazenie:)

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: