kuchniarosyjska

Just another WordPress.com site

Serniczek na zimno pani Wandy

Składniki

Biszkopt z 3 jaj.

Masa serkowa:
2 serki waniliowe po 500g
opakowanie żelatyny 20g (na 1 L wody)

Dodatkowo:
dżem wiśniowy (300g)
truskawki
galaretka truskawkowa

Przygotowanie

Upiec biszkopt i ostudzić. Blaszka 24x30cm.

Masa serkowa: żlelatynę rozpuścić w 1 szklance wody.
Serki wymieszać i dodać wystudzoną żelatynę (może być letnia).

Kolejność:
Biszkopt posmarować dżemem.
Nałożyć masę serkową.
Truskawki i zalać galaretką.

Przepis dostałam od znajomej czyli właśnie pani Wandy.
Serniczek jest bardzo dobry i naprawdę szybko się go robi.

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: