kuchniarosyjska

Just another WordPress.com site

Fasolka szparogwa w sosie pomidorowym

Składniki

– 500 g fasolki szparagowej

– 4 pomidory

– 1 czerwona papryka

– 2 cebule

– 2 ząbki czosnku

– 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego

– 1 kopiasta łyżka kucharka (vegety, ziarenek smaku)

– oliwa

– sól i pieprz

Przygotowanie

Fasolkę ugotować w osolonej wodzie na miękko. Pomidory pozbawić skórki, wyciać gniazda, pokroić w kostkę. Paprykę i cebulę pokroić w drobną kostkę. Na patelnie wlewamy oliwę, dodajemy cebule i wyciśniety czosnek. Chwile podsmażamy. Dodajemy paprykę i pomidory. Wrzucamy fasolkę (może być w całości lub przekrojną na pół) Wszystko mieszamy doprawiamy przyprawami i kucharkiem. Dodajemy koncentrat pomidorowy. Jeżeli jest za gęste dodajemy wody. Podajemy gorące!

Smacznego!

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: