kuchniarosyjska

Just another WordPress.com site

gulasz segedyński

Składniki

1kg ładnej wieprzowiny (wołowina też może być),
3 ząbki czosnku,
30 dkg boczku wędzonego,
1 kg kapusty kiszonej,
kminek,
pieprz,
majeranek,
papryka słodka DUŻO,
papryka ostra,
oliwa,
średnia cebula,
sól, liść laurowy,
ziele angielskie,
kostka rosołaowa,
sos sojowy lub maggi

Przygotowanie

Mięso pokroić na gulasz zalać oliwą z czosnkiem rozdrobnionym ,majerankiem(sporo) i częścią papryki słodkiej i papryka ostrą, dodac sosu sojowego zosatwić na czas przygotowywania kapusty.Kapustę pociąć na drobniejszą, doprawić zielem angielskiem, liściem laurowym, solą, dodać kostkę rosołową, pieprz i zacząć gotować na miękko.
Boczek podsmażyć z cebula drobno pokrojoną dodać mięso i podsmażyć dodać mięso wraz z oliwą w której było z czosnkiem i sosem sojowym. POddusić chwilę dodać do kapusty.Dodać naprawdę DUŻO papryki słodkiej, dusić do miękkości.

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: