kuchniarosyjska

Just another WordPress.com site

Duszona kapusta pekińska -PYSZNA-

Składniki

* kapusta pekińska (ilość wedle uznania)
* cebulka (jedna cebula na jedną główkę kapusty)
* koperek najlepiej świeży (ilość wedle uznania)
* olej do duszenia (wg uznania ale nie za dużo, żeby kapusta w nim nie pływała)
* sól, pieprz, majranek, vegeta (do smaku)

Przygotowanie

Kapustkę dorbno szatkujemy, również białe części.
Cebulkę kroimy w kostkę. Koperek siekamy.
Na rozgrzany olej (najlepiej do dużego wysokiego rondla) wrzucamy cebulkę, rumienimy.
Następnie dodajemy kapustę, koperek.
Wszystko dusimy pod przykryciem do miękkości co jakiś czas mieszając, w trakcie doprawiamy do smaku.

Można podawać zamiast młodej kapusty, bo dużo szybciej sie ją robi.
Wspaniała do tradycyjnego schabowego i ziemniaczków, ale również na kolację do pieczywa.

Życzę smacznego i proszę o komentarze po wypróbowaniu!!!

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: