kuchniarosyjska

Just another WordPress.com site

pieczarki pod aksamitną pierzynką

Składniki

pieczarki – najlepiej średniej wielkości
ser mozarella (twardy) lub dowolny żółty ser
szczypiorek
boczek
masło

Przygotowanie

Pieczarki obrać i smażyć na maśle na małym ogniu – zaczynamy smażyć spód kapelusza. Później obracamy “na drugą stronę” i smażymy wierzch kapelusza, a do wgłębienia wkładamy ser pokrojony w plasterki lub utarkowany na grubej tarce.
Smażymy dalej na małym ogniu aż do stopienia sera.
Gdy jest gotowe wykładamy na talerz lub półmisek, przekładamy smażonym boczkiem i całość posypujemy niezbyt drobno pokrojonym szczypiorkiem.

Potrawę tę można także przygotować w piekarniku zamiast na patelni.

Polecam – wykonuje się ją bardzo szybko, jest niezwykle smaczna i aromatyczna oraz efektownie wygląda na talerzu.

No i świetnie smakuje z lampką wina……

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: