kuchniarosyjska

Just another WordPress.com site

Pierś z indyka w sosie

Składniki

1filet zpiersi indyka
1 szklanka bulionu zkostki
1 puszka ananasa
1 puszka brzoskwiń
sól
pieprz
zioła:mięta, bazylia, szałwia, przyprawa do drobiu
masło do wysmarowania formy do pieczenia

Przygotowanie

Pierś umyć, wysuszyć, natrzeć solą, pieprzem i ziołami i zostawić na 1-2 godzin w lodówce.Naczynie w którym będziemy piec wysmarować masłem, włożyć do niego mięso. Piec w piekarniku nagrzanym do 2000 C ok 40 minut.
Polewajac pieczeń sokiem z ananasa, brzoskwiń i bulionem.

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: