kuchniarosyjska

Just another WordPress.com site

Polewa czekoladowa z żelatyną, zawsze wychodzi

Składniki

4 łyżki cukru
2 łyżki śmietany słodkiej
3 łyżki kakao
6 dag. masła
1 łyżeczka żelatyny

Przygotowanie

Żelatyne namoczyć w niewielkiej ilości zimnej wody.Musi napęczniec.
Masło, cukier,kakao,śmietane rozpuścić na małym ogniu.
Gdy masa się zagotuje dodajemy podgrzaną żelatyne(ja ja podgrzewam w mikrofalowce na małej mocy,zeby sie rozpusciła) Wszystkie składniki dokładnie wymieszać.Polewę lekko ostudzoną mozna polać ciasto.

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: