kuchniarosyjska

Just another WordPress.com site

Skrzydełka w cieście naleśnikowym

Składniki

1 kg skrzydełek,
włoszczyzna (bez kapusty),
ziele angielskie, pieprz ziarnisty
puszka zielonego groszku,
puszka kukurydzy,
1/2 łyżeczki curry (zamiast curry można dodać chilii – potrawa będzie wówczas b. ostra)
sól ,olej
ciasto naleśnikowe:
2 szklanki mleka,
1 jajko
1,5 szklanki mąki
łyżka oleju

Przygotowanie

1. Skrzydełka umyć i obgotować na włoszczyżnie przez ok. 30 min, dodać ziele angielskie i pieprz

2. przygotować ciasto naleśnikowe, dodać osączony groszek, kukurydzę i curry, dokładnie wymieszać.

3.ostudzone skrzydełka wkładać do ciasta i wrzucać na rozgrzany olej, smarzyć z obu stron do zarumienienia 4. podawać z surówkami i bulionem

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: