kuchniarosyjska

Just another WordPress.com site

Faszerowana papryka czerwona

Składniki

składniki:

2x woreczek ryżu
500g mięsa mielonego wołowe-wieprzow i 500g mięsa indyczego LUB 1kg łopatki i zmielić za pomocą maszyny do mielenia mięs (ja to zawsze kupuje)
cebula – duża
czosnek (2 ząbki)
sól i pieprz
5 szt papryki czerwonej
grzyby dla smaku
liść laurowy (3szt.) i ziele angielskie (3szt.)
Czas przygotowania :
ok. 1 godz.

Czas pieczenia i temperatura piekarnika :
180 C , ok.2 godz

Przygotowanie

Na maśle podsmażyć cebulę. Ugotować ryż 10-15 min. Ryż wymieszać z mięsem + podsmażoną cebulką + 2 ząbki czosnku wyciskaną = wymieszać i dodać sól i pieprz Papryki oczyścić (albo przekroić na pół albo od góry kawałek przekroić) potem napełnić farszem.

Do zaroodpornego naczynia poukładać papryki z farszem, dodać listki laurowe, ziele angielskie i wstawić do piekarnika.

Smacznego !!🙂

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: