kuchniarosyjska

Just another WordPress.com site

Ciasteczka z kremem waniliowym

Składniki

Ciasto:

15dag mielonych orzechów włoskich lub migdałów
15 dag mąki
15dag cukru
10dag margaryny
1 żołtko
1 łyżeczka cynamoni
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia

Krem waniliowy:

1 paczka budyniu waniliowego
1 żołtko

Masło czekoladowe:

1/4 tabliczki horzkiej czekolady
1/2 łyżeczki kakao
2 łyżki letniej wody
2 łyżki cukru pudru

Przygotowanie

Ciasto: Wszystkie składniki wymieszać i dokładnie wyrobić, tak by powstało gładkie ciasto. Rozwałkować ja i powycinać krążki kieliszkiem. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, aż nabiorą żłotego koloru.

Krem waniliowy: Ugotować budyń według przepisu na opakowaniu. Ucierając krem, dodać żółtko. Przełożyć ciastka kremem.

Masło czekoladowe: Do utartej czekolady dodać kakao, wodę i cukier puder, dobrze utrzeć. Posmarować wierzch torcików masłem czekoladowy, dodatkowo udekorować połówką orzecha włoskiego.

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: