kuchniarosyjska

Just another WordPress.com site

Ciekawa sałatka z serem i orzechami

Składniki

– 1 mała główka kapusty pekińskiej, lub połowę dużej
– 30 dkg żółtego sera (twardego)
– 20 dkg orzechów włoskich

SOS:
– 1/3 szklanki oleju
– 2 łyżki musztardy
– łyżka przegotowanej, letniej wody
– 3 ząbki czosnku
– sół, pieprz

Przygotowanie

Kapuste posztakować. Ser pokroić w kostkę. Orzechy podzielić na mniejsze kawałki (ale nie zbyt drobne). Składniki sałatki wymieszać. Przygotować sos – wymieszać składniki, jeśli sos nie ma "gładkiej" konsystecji dodać jeszcze trochę wody. Sos wymieszać z sałatką. Sałatkę schłodzić w lodówce 1-2 godzin przed podaniem, żeby "przegryzła".

Sałatka jest przepyszna i odnosi sukcesy na wszystkich imprezach.

Życzę smacznego!

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: