kuchniarosyjska

Just another WordPress.com site

Fasolka szparagowa w śmietanie

Składniki

30 dag żółtej fasolki szparagowej
30 dag zielonej fasolki szparagowej
350 ml gęstej kwaśnej śmietany (30%)
2 łyżeczki ostrej musztardy
2 łyżki posiekanego koperku
sól i pieprz do smaku

Przygotowanie

Fasolkę umyć pozbawić końcówek i łyka. Pokroić na 3 cm kawałki. Zalać lekko osoloną wodą. Gotować pod przykryciem ok. 8 min. Odcedzić. Śmietanę wymieszać z musztardą. Ogrzewać na wolnym ogniu nie dopuszczając do zagotowania przez ok 5 min. ( do zgęstnięcia sosu)Dodać koperek, sól i pieprz. Dokładnie wymieszać. Sosem polać ugotowaną wcześniej fasolkę. Podawać z ziemniakami z wody lub jako dodatek do mięs.

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: