kuchniarosyjska

Just another WordPress.com site

makaron z pieczarkami wg Anes

Składniki

250g makaronu, np.penne

plaster boczku wędzonego (ok.1cm grubości)
duża cebula
8-10 dużych pieczarek
olej do smażenia
sól
pieprz

Przygotowanie

1.Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.
2.Boczek pokroić w słupki.
3.Cebulę obrać i pokroić w półtalarki.
4.Pieczarki obrać (jeśli tego wymagają) i pokroić w plastry.
5.Na patelnię wlać olej i obsmażyć boczek. Mieszać, nie zrobić twardych skwarek.
6.Wrzucić cebulę, wymieszać. Smażyć na małym ogniu chwilę, aż do zeszklenia cebuli.

7.Dodać pieczarki, wymieszać i podsmażać chwilę.

8.Dodać makaron, posolić, popieprzyć do smaku. Wymieszać, podgrzewając przez chwilę na małym ogniu.
9.Podawać i zajadać ze smakiem.
Smacznego.

Single Post Navigation

Leave a comment