kuchniarosyjska

Just another WordPress.com site

Ziemniaki z pieczarkami

Składniki

Ziemniaki
Pieczarki
cebula
zupa cebulowa (gorący kubek)
Vegeta
pieprz
Olej

Przygotowanie

Ziemniaki ugotować i pokroić na duże kawałki. Na głębokiej patelni (rondlu) podsmażyć cebulę, dodać umyte obrane i pokrojone na kawałki pieczarki. Smażyć chwilę. posypać zupą cebulową i vegetą, popieprzyć ewentualnie posolić. Ew. podlać trochę wodą – dusić aż pieczarki będą miękkie. Dodać ziemniaki. Wymieszać. Może stanowić samodzielne danie lub jako dodatek do mięsa np. kurczaka. Smacznego.

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: