kuchniarosyjska

Just another WordPress.com site

Obiad na lato.

Składniki

5 steków z łososia
0,5 kg brokułów
0,5 kg kalafiora
1/2 pęczka koperku
2 gałązki natki pietruszki
sok z 1 cytryny
sos czosnkowy (ja użyłam własnej roboty- jest w moich przepisach)
ryż na sypko -ilość wg. apetytu
2 łyżki mąki
olej
sól,pieprz

Przygotowanie

Steki z łososia oczyścić, wypłukać, posolić lekko i opieprzyć.Ułożyć w pojemniku,polać sokiem z cytryny, położyć na wierzchu po 2-3 gałązki natki pietruszki i koperku, skropić olejem.Wstawić na ok.2 godz do lodówki.
Brokuły i kalafior oczyścić i obgotować oddzielnie w osolonym wrzątku na półtwardo.Osączyć.
Rybę osączyć, oprószyć mąką i smażyć na rozgrzanym oleju z obydwu stron.Podawać z ryżem na sypko i brokułami z kalafiorem-polanymi sosem czosnkowym.Całość posypać koperkiem.

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: