kuchniarosyjska

Just another WordPress.com site

Śnieżkowe mleczko

Składniki

2 śnieżki
mleko do ubicia śnieżek
3 różne galaretki
owoce wg uznania

Przygotowanie

Rozpuścić każdą galaretkę osobno w 1,5 szklanki wody i wystudzić. Jedną śnieżkę ubić, wlewać do niej powoli zimną galaretkę. Masę wylać do tortownicy i schłodzić. Tak samo postąpić z drugą śnieżką i galaretką. Trzecią galaretkę wylać na wierzch pianki i ułożyć owoce. Schłodzić.
Można przygotować mleczko z większej liczby warstw i różnokolorowych galaretek, wtedy pięknie się prezentuje🙂

SMACZNEGO!

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: