kuchniarosyjska

Just another WordPress.com site

omlet z kapustą

Składniki

1/2 kg kapusty
10 dkg boczku
10 dkg kiełbasy
2-3 jajka
15 dkg mąki
woda około1 szklanki
sól pieprz
trochę tłuszczu do smażenia

Przygotowanie

Poszatkowaną kapustę mieszamy z boczkiem i kiełbasą pokrojonymi w kostkę.Z jajek mąki wody przyrządzamy ciasto.Przyprawiamy solą pieprzem.Do ciasta dodajemy wędlinę i kapustę.Na średniej wielkości patelni z rozgrzanym tłuszczem smażymy omlet.Z każdej strony od 3-5 min.Podajemy polany keczupem lub majonezem.Z tej porcji wychodzą 4 omlety.

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: