kuchniarosyjska

Just another WordPress.com site

Wielowarzywna zapiekanka (briam)

Składniki

2-3 ziemniaki w talarkach
2-3 cebule w krążkach
2-3 duże bakłażany w talarkach
4-5 małych kabaczków w talarkach
3-4 ząbki ztartego czosnku
2-3 papryki pokrojone
pęczek drobnopokrojonej pietruszki
3 pomidory pokrojone w kostkę (bez skórki)
2 łyżki przecieru
3/4 szklanki oliwy
płaska łyżeczka cukru
sól, pieprz

Przygotowanie

Zgadnijcie!
Wszystko razem mieszamy i wstawiamy do piekarnika , bez termoobiegu i pieczemy aż będą miękkie wszystkie skladniki. Raczej nie potrzeba dolewać wody, ale należy sprawdzać od czasu do czasu i jeżeli zajdzie potrzeba dolać odrobinkę. To wszystko.
Podawać z chlebkiem i fetą.

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: