kuchniarosyjska

Just another WordPress.com site

Warstwowa sałatka kijowska

Składniki

10 dkg zmrożonego masła
10 dkg sera żółtego
5 jajek
1 puszka tuńczyka
cebula
sól, pieprz, majonez

Przygotowanie

Jajka ugotować na twardo. Masło i białka zetrzeć na tarce "jarzynówce". Ser, żółtka, tuńczyka i cebulę pokroić. Kolejność układania warstw: białka, ser + połowa tuńczyka + połowa majonezu, starte masło, cebula, połowa tuńczyka + żółtka + pozostały majonez. SMACZNEGO!!

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: