kuchniarosyjska

Just another WordPress.com site

parówki po węgiersku z przepisu siostry anastazji

Składniki

SKŁADNIKI:
1/2 kg parówek
1/2 kg pieczarek
2 cebule
2-3 łyżki koncentratu pomidorowego
2 łyżki mąki pszennej
1/2 szkl kwaśnej śmietany
sól
pieprz
papryka w proszku
zielona pietruszka
olej

Przygotowanie

WYKONANIE:
Cebulę pokroić w kostkę,podsmażyć na oleju,dodać pieczarki pokrojone w plasterki,chwilę smażyć,dodać parówki pokrojone w półksiężyce,podlać rosołem tak,aby wszystko było przykryte.Dodać przecier pomidorowy,zagęścić mąką i śmietaną,na końcu dodać przyprawy i pokrojoną zieloną pietruszkę.
Podawać z ryżem,kaszą ugotowaną na sypko lub z ugotowanymi ziemniakami pokrojonymi w ćwiartki.
Smacznego!!!

Przepis pochodzi z książki 173 speciały siostry Anastazji.

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: