kuchniarosyjska

Just another WordPress.com site

Zupa z bryndzy

Składniki

cienkie plasterki chleba
g smalcu
koperek
g bryndzy
, l wody
sól
łyżka mielonej papryki
ml słodkiej smietany
żółtko

Przygotowanie

Do wazy włożyć pokrojony w kostkę i obsmażony na smalcu chleb, pokrojony koperek i rozgniecioną bryndzę. Wodę doprowadzić do wrzenia, osolić, dodać mieloną czerwoną paprykę i wlać do wazy z chlebem i bryndzą, pozostawić na chwilę w ciepłym miejscu pod przykryciem. Przed podaniem dodać śmietanę z roztrzepanym żółtkiem i zupę zamieszać.

Powiem, że mi to bardzo smakuje!

SMACZNEGO!

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: