kuchniarosyjska

Just another WordPress.com site

Omlet z cukinią II

Składniki

250 g cukini,
3 małe ziemniaki,
3 łyżki oleju z oliwek
sól,
świeżo zmielony czarny pieprz, odrobina soli czosnkowej,
8 jajek,
1/2 filiżanki mleka,
100 g startego ementalera.

Przygotowanie

Cukinie umyć, odkroić końce, pokroić na plasterki. Ziemniaki obrać i zetrzeć na grubej tarce. Odsączyć. Olej rozgrzać na dużej patelni. Dusić w nim przez około 10 min starte ziemniaki i pokrojoną cukinię. Jajka wymieszać, przyprawić solą, pieprzem i solą czosnkową. Domieszać mleko i starty ser. Powstałą masę dodać do warzyw. Smażyć tak długo, aż się zetnie.

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: