kuchniarosyjska

Just another WordPress.com site

Pyszna rolada serowa z pieczarkami

Składniki

50dag żółtego sera (typu salami)40dag pieczarekcebulatrochę uniwersalnej przyprawy do potraw "Warzywko"2 łyżki masła lub margarynypół pęczka natki pietruszki

Przygotowanie

Żółty ser szczelnie zawinąc w folię aluminiową. W rondlu zagotowac wodę. Do wrzątku przełożyc ser w folii, przykryc, odstawic na ok. 30 minut.

Przygotowac farsz:
pieczarki oczyścic, opłukac, pokroic w kosteczkę. Cebulę obrac, drobniutko posiekac. Mocno rozgrzac masło na patelni, smażyc na nim pieczarki z cebulką kilka minut na średnim ogniu nie przerywając mieszania. Natkę pietruszki opłukac pod bieżącą wodą, osuszyc, posiekac, przełożyc do pieczarek z cebulką, przemieszac. Całośc przyprawic przyprawą. Ser wyjąc (upewnic się czy już jest miękki) z folii, rozwałkowac tak, żeby miał kształt prostokąta. Na serowym placku rozsmarowac farsz pieczarkowo – cebulowy, zostawiając przy tym kilkucentymetrowy wolny brzeg. Następnie ostrożnie zawinąc w rulon, umieścic na 15 – 20 minut w lodówce. Roladę wyjąc, pokroic w grube plasterki.

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: