kuchniarosyjska

Just another WordPress.com site

chrzan wielkanocny z miodem

Składniki

chrzan-1 słoiczek
jajka-10 szt
śmietana-pół kubeczka
miód-kilka łyżek

Przygotowanie

Jaja ugotować na twardo.
odzielić żółtka od białek
Białka zetrzeć na drobnej tarce w cieniutkie wióreczki
żółtka przekładamy do miski i ucieramy z śmietaną i miodem.
Łączymy białka z masą żółtkową i dodajemy słoiczek chrzanu,
Dobrze wymieszać.

Smak można samemu dostowsować dodając odpowiednio więcej lub mniej śmietany i miodu.

Szczerze przyznam że proporcje próbuje co roku a chrzaniku robię z 20 jaj i dwóch chrzaników.

Moja rodzinka je go zaówno do jaj, wędlin, mięsa jak również sam na chlebek bo jest pycha

Smacznego!!!

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: