kuchniarosyjska

Just another WordPress.com site

Ciasto 3 masy

Składniki

1 Kasia (podzielona na pół)
3 paczki herbatników
2 paczki biszkoptów
1 paczka krakersów
1/2 l śmietany kremówki (36 %)
1 śnieżka
1 krem karpatkowy "5 minut" firmy Delecta + mleko do przygotowania kremu
1 puszka mleka gotowego skondensowanego (do wyboru toffi, czekoladowy, krówkowy)
2 łyżki żelatyny
1/2 czekolady

Przygotowanie

Kolejność ułożenia:
– herbatniki
– masa karpatkowa przygotowana wg przepisu na opakowaniu i zmiksowana z 1/2 Kasi
– krakersy
– mleko skondensowane gotowe zmiksowane z 1/2 Kasi (może być mniej Kasi – masa będzie bardziej gęsta)
– biszkopty
– śnieżka ubita z 1/2 l kremówki i rozpuszczoną w 1/4 szkl wody żelatyną
– starta czekolada

Ciasto jest na dużą blachę i jest przepyszne. Smacznego!

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: