kuchniarosyjska

Just another WordPress.com site

Mus rabarbarowy

Składniki

rabarbar – 900 g
cukier – 400 g
woda – 100 ml
smietana slodka (kremowka) – 600 ml
zelatyna – 18-20 g

Zamiast rabarbaru można użyć truskawek lub innych owoców.

Przygotowanie

Rabarbar pokroić w kostkę i zagotować z woda i cukrem.
Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie.
Jak rabarbar zacznie się gotować dodać żelatynę odciśniętą z wody i na końcu śmietanę. Wylać do blachy wyłożonej folia plastikowa na grubosc okolo 2cm i zamrozić wtedy lepiej się kroi na porcje.

Mozna podawac z ciasteczkami maslanymi herbatnikami.

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: