kuchniarosyjska

Just another WordPress.com site

shrimp scampi

Składniki

1 kg krewetek swiezych lub mrozonych
4 zabki czosnku
sol
pieprz
papryka ostra
100g masla
Sol czosnkowa

Przygotowanie

* Krewetki obrac i oczyscic, przelac lodowata woda i osaczyc
* na patelni rozpuscic maslo, dodac zmiazdzony czosnek i krewetki
* w czasie smazenia posolic, popieprzyc i dodac soli czosnkowej: na koniec doprawic papryka ostra.
*krewetki sa gotowe gdy tylko zmienia kolor na rozowy

Jest to potrawa bardzo popularna na wszelkich moich imprezach, szczegolnie dla amatorow seafood.
Mozna wymieszac tak przygotowane krewetki z ugotowanym makaronem lub podawac z ryzem na sypko.
Nie odgrzewac w mikrofali-beda gumowate.

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: