kuchniarosyjska

Just another WordPress.com site

Ciasto orzechowe mamy

Składniki

200g margaryny
250g cukru
6 jajek
160g mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
200g orzechów (obojętne jaki rodzaj) lub migdałów
200g mlecznej czekolady

Przygotowanie

Jajka zmiksować z cukrem, dodać miękką margarynę i mąkę wymieszaną z proszkiem. Orzechy z czekoladą zmielić i wymieszać. Do zmiksowanego ciasta dodać wymieszane orzechy z czekoladą, dobrze wymieszać. Ciasto włożyć do formy keksowej. Piec w nagrzanym piekarniku 175 stopni 45 minut (piekarnik elektryczny). Po upieczeniu posypać pudrem.

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: