kuchniarosyjska

Just another WordPress.com site

gulasz węgierski 2

Składniki

0,60 kg mięsa wołowego
3 cebule
3 ząbki czosnku
0,40 kg ziemniaków
2 zielone papryki
1/2 łyżeczki pieprzu
3 łyzeczki słodkiej papryki
2 łyżeczki mielonego kminku
mąka do zabielenia
1 pomidor
5 łyzek oleju
1 kostka rosołowa

Przygotowanie

Usmażyć cebulę z zieloną papryką, wlać 200ml ew. więcej wody, dodać pokrojone mięso, kminek, sól i czosnek przeciśnięty przez praskę. Gotować na wolnym ogniu do momentu kiedy mięso jest prawie miękkie, dodać pokrojone w kosteczkę ziemniaki, pokrojony pomidor, kostkę. Kosteczka ok. 1cm. Dodać trochę mąki do zagęszczenia. Przepis orginalny od koleżanki z Węgier.

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: