kuchniarosyjska

Just another WordPress.com site

Kurczak w morelach i rodzynkach

Składniki

4 podudzia z kurczaka
sok z brzoskwiń
25 dkg moreli
1 op. rodzynek
przyprawa do kurczaka

Przygotowanie

Kurczaka natrzec solą, pieprzem,przyprawą do kurczaka(wg uznania)
Odstawic na 1 godz. do lodówki , następnie obtaczac w mące i podsmażyc na silnym ogniu.
Do brytwanki przełożyc kurczaka podlac tłuszczem ze smażenia i wstawic do piekarnika. Piec ok. 30 min. , nastepnie dodac sok z brzoskwiń, morele wcześniej namoczone w wodzie i rodzynki.
Piec jeszcze ok.30-40 minut
Podawac z ryżem.
Pyszne-polcam.

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: