kuchniarosyjska

Just another WordPress.com site

Rosół domowy gotowany na skrzydełkach drobiowych

Składniki

4 litry zimnej wody

8 skrzydełek

3 kości od schabu wieprzowe

3 średnie marchewki

2 średnie pietruszki

1 cała cebula {opalona na palnikiem }

1 kawałek selera{wielkość zależna od upodobań rodziny}

sól ,pieprz, natka pieruszki,kostka mięsna winiary,-ilość też uzależniona od smaków rodzinnych.

Przygotowanie

Mięso umyte wkładam do zimnej wody ,stawiam na kuchence.

Obrane warzywa kroję w kawałki lub krążki ,wrzucam do rosołu -gotuję około 20minut.

Dodaję przyprawy i gotuję na małym ogniu jeszcze półtorej godziny ;od początku zbieram szumowiny a garnek powinien być odkryty.

Na koniec sprawdzam smak ,doprawiam i gotowe.Można też dodać do gotowania liść laurowy ,ziele angielskie ale nie koniecznie .

Podaję z makaronem ugotowanym wcześniej albo z ryżem .

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: