kuchniarosyjska

Just another WordPress.com site

Spaghetti alla Carbonara(szybkie

Składniki

makaron Penne
20 dkg wędzonego boczku
2 ząbki czosnku
kostka rosołowa
2 jaja
ser żółty

Przygotowanie

makaron ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem łyżeczki oliwy al.dente. Boczek pokroić w paseczki,obsmażyć na patelni na skwarki w międzyczasie dodać zmiażdzony czosnek i kostkę rosołowa. gdy skwarki będą gotowe.Odcedzić makaron wrzucić gorący na patelnie ze skwarkami wbić dwa jaja wymieszać dokładnie. Podawać gorące na talerzu posypać tartym serem żółtym

Advertisements

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: