kuchniarosyjska

Just another WordPress.com site

Spaghetti alla Carbonara(szybkie

Składniki

makaron Penne
20 dkg wędzonego boczku
2 ząbki czosnku
kostka rosołowa
2 jaja
ser żółty

Przygotowanie

makaron ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem łyżeczki oliwy al.dente. Boczek pokroić w paseczki,obsmażyć na patelni na skwarki w międzyczasie dodać zmiażdzony czosnek i kostkę rosołowa. gdy skwarki będą gotowe.Odcedzić makaron wrzucić gorący na patelnie ze skwarkami wbić dwa jaja wymieszać dokładnie. Podawać gorące na talerzu posypać tartym serem żółtym

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: