kuchniarosyjska

Just another WordPress.com site

ciasto wymyślne

Składniki

Upiec jasny biszkopt z 5 jaj. Prezkroić na pół.

MASA :
1 margaryna
1 budyń smietankowy
1, 1/2 szklanki mleka słodkiego(do przygotowania budyniu)
cukru pudru w/g uznania
truskawki lub borówki ok. 20-30 dkg (mogą być mrożone)

Dodatkowo:
1 puszka brzoskwiń
2 galaretki pomararańczowe

Kokos do ozdobienia

Przygotowanie

Biszkopt upie, przekroić na pół, delikanie nasączyć wodą z cytryną.

Budyń ugowtować w 1 1/2 szklance mleka, ostudzić.
Zmiksować margarynę z cukrem pudrem.Dodawac powoli ostudzony budyń na przemian z truskawkami lub borówkami(jeśli mrożone to odcedzić z soku ) i miksować.

Przełożyć biszkopt masą,zostawić trochę na górę ciasta.

Brzoskwinie pokroić w kostę.
Galaretki rozpuścić w 3 szklankach wody, ostudzić.gdy będzie tężeć wymieszać z brzoskiwniami i wylać na ciasto.Wsawić do lodówki. Na górę posypać kokosem.

SMACZNEGO !!

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: