kuchniarosyjska

Just another WordPress.com site

Sałatka z tuńczyka wg Matani

Składniki

1 mała puszka tuńczyka w sosie własnym
1 puszka zielonego groszku
4 jajka ugotowane na twardo
1/2 woreczka ryżu (50 g) ugotowanego
biała część małego pora
3-4 ogórki konserwowe
sól, pieprz
musztarda
majonez

Przygotowanie

Tuńczyka wrzucić do salaterki, jeśli w kawałkach, to kawałki rozdzielić widelcem. Groszek odcedzić, dorzucić. Jajka pokroić w kostkę (ja kroję takim specjalnym kółkiem z kratką z drucików – super sprawa) Pora drobno pokroić Ogórki pokroić w kostkę Dodać ugotowany ryż Oczywiście wszystko wrzucić do salaterki🙂 Posolić, popieprzyć Dodać ok. 2 łyżek musztardy (jak kto lubi) Dodać ok. 1/2 słoika majonezu (średniej wielkości) Odstawić do lodówki na ok. godzinę

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: