kuchniarosyjska

Just another WordPress.com site

Szabasowe sniadanko Burekas

Składniki

wszystko czego potrzebujemy to :

gotowe ( wygodniej i mniej czasochlonnie)ciasto fyllo ‘francuskie” mrozone
pol kostki sera feta
starty zolty ser
kilka lyzek masla, jajo, sezam (do posypania)

Przygotowanie

Rozwalkowujemy ciasto tniemy na prostakaty
smarujemy maslem posypujemy zoltym serem i pokruszona feta i zwijamy w rulon w/g dluzszego boku i teraz tak jak na kopytka tniemy male kawalki rulonu i rozplaszczamy reka tak by nabraly owalnego ksztaltu
smarujemy po wierzchu bialkiem posypujemy sezam i wziuuu do piekarnika 200 stopni na 15 -20 min
pychoooota…wysmienicia smakuje w sobote rano wraz ze startym pomidorkiem i jogurtem naturalnym*mlask*

ksztalt i to co wpakujemy do burekasow to pole do popisu
to ulubiona wersja mojego meza ja ostatnio laduje do srodka co mi sie tylko nawinie, czekolade, podsmazany baklazan ( moj faworyt), noi oczywiscie pieczarki podsmazane z cebulka i natka pietruszki..mwaah
zawijac mozna w slimaczki, sklejac jak pierogi , formowac rogaliki lub poduszeczki
prawdziwy ubaw
polecam!

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: