kuchniarosyjska

Just another WordPress.com site

Ciasto budyniowe z prazonym kokosem

Składniki

– Biszkopt z 5 jaj lub krakersy
Krem:
– 1l mleka
– 1 budyn smietankowy
– 1/2 szkl. maki pszennej
– 1 lyzeczka cukru waniliowego
– 1 szkl.cukru
– 1i1/2 kostki margaryny Kasi
Kokos:
-10 dag kokosu
-1-2 lyzki margaryny
-1 lyzka cukru

(mozna upieczony biszkopt posmarowac cienko ulubionym dzemem i do kremu dodac bakalie,ale nie trzeba)

Przygotowanie

Upiec biszkopt,ostudzic,napaczowac…posmarowac
cienko warstwa dzemu.

Krem:
Rozpuscic make i budyn w 2 szkl. mleka ,pozostale 2
szkl. mleka,cukier i cukier waniliowy zagotowac.Do
gotujacego sie mleka z cukrem wlac rozpuszczony budyn z maka
zagotowac (mieszac ,zeby sie nie przypalil)
.
Budyn ostudzic i dodawac po lyzce do margaryny uprzednio
roztartej.

Na gore:
Rozpuscic margaryne dodac cukier i wiorki kokosowe prazyc na
patelni na zloty kolor.Ostudzic i posypac nim ciasto.

Warstwy:
Biszkopt+dzem+masa budyniowa+prazony kokos.

Smacznego!

Sposob 2 z krakersami (bez pieczenia):
Z krakersow i masy ulozyc 3 warstwy ciasta.Wierzch
opruszyc prazonymi wiorkami kokosowymi .

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: