kuchniarosyjska

Just another WordPress.com site

puszek czekoladowy

Składniki

Składniki:
BISZKOPT CZEKOLADOWY

1 kostka masła
1/2 szkl.cukru
2 śnieżki
1 szkl.mleka
2 galaretki cytrynowe
1 pojemnik serka homo czekoladowe 1/2 kilogramowe.
(ja kupuję serek w biedronce-zielona łąka)

Przygotowanie

Biszkopt przekroić na pół.Jedną częścią biszkoptu wyłożyć blaszkę.Masło i cukier rozpuścić w garnku,mieszać do czasu rozpuszczenia cukru.Śnieżki ubić w 1 szkl mleka,galaretki rozpuścić w 1 1/2 szkl.wody.Ostudzone masło połaczyć z galaretką,serkiem i ze śniezką,wszystko dobrze wymieszać.Tak przygotowaną masę wlewamy na biszkopt.Przykrywamy drugą częścią biszkoptu i wstawiamy do lodówki.Tak przygotowane ciasto możemy polać polewą czekoladową lub posypać cukrem pudrem.Ja mimo wszystko proponuję polewę .
SMACZNEGO

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: