kuchniarosyjska

Just another WordPress.com site

Faszerowane jajka Eliés

Składniki

4 jajka
1 czerwona papryka
natka pietruszki
pieprz

pasta z oliwek:
250g czarnych oliwek
3 ząbki czosnku
4 filety anchois
3 łyżki kaparów
4 łyżki oliwy z oliwek

Przygotowanie

Przygotowanie pasty: wszystkie składniki na pastę drobno posiekać i dodać oliwę, a najlepiej wszystko razem zmiksować.
Jajka ugotować na twardo. Po ugotowaniu obrać, przekroić wzdłuż na pół i wyjąć żółtko (nie uszkadzając białka). Żółtka rozgnieść widelcem, dodać do nich 2 łyżeczki pasty z oliwek, łyżeczkę drobno posiekanej lub startej papryki oraz łyżeczkę posiekanej drobno pietruszki. Doprawić pieprzem. Nadzieniem faszerować wydrążone białka. Gotowe!

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: