kuchniarosyjska

Just another WordPress.com site

galaretkowy sernik kk

Składniki

– 4 waniliowe serki homogenizowane ( 150 g jeden)
– 4 opakowania galaretek ( 2 żółte, zielona, czerowona)

Przygotowanie

1. Galaretki zieloną, czerowonąi zółtą rozpuszczamy osobno w 1/2 szklanki przegotowanej , gorącej wody.

2. Galaretki wylewamy do jakiegość dość niskiego naczynia. Po stężeniu kroimy galaretki w kostkę i przekładamy do miski.

3. Żółtą galaretkę rozpuszczamy w szklance przegotowanej gorącej wody. Po wystygnięciu miksujemy ją z serkami homogenizowanymi. Otrzymną masę mieszamy z galaretkę i wylewamy do foremki ( najlepiej keksówka) i wstawiamy do lodówki, aby stężała.

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: