kuchniarosyjska

Just another WordPress.com site

Kolorowa sałatka śledziowa

Składniki

Składniki:
8 filetów śledziowych
2 ugotowane na twardo jajka
2 pomidory
2 cebule
2 jabłka
2 ogórki konserwowe

Sos sałatkowy:
0,2l ubitej śmietany (najlepiej kremówki, albo Rama Creme
Fine do ubijania)
2 łyżki majonezu
po 1 pęczku szczypiorku i pietruszki – posiekać

Przygotowanie

Wszystkie składniki pokroić w kostkę i wymieszać.Ubitą śmietanę wymieszać z majonezem. Dodać zieleninę i doprawić solą i pieprzem. Wymieszać z resztą składników.

Pyszna i szybka sałatka! Gorąco polecam!

UWAGA!!! Jest to dosyć spora porcja!!!!

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: