kuchniarosyjska

Just another WordPress.com site

Kotlety z piekarnika na imprezy

Składniki

12 kotletów
12 plasterków sera (czester)
1 kg pieczarek
3 cebule
250g boczku
4 pory
750ml smietany
250ml gęstej smietany
2 opak. sosu mysliwskiego "knorr"
papryka w proszku
margaryna do formy (blacha do pieczenia)

Przygotowanie

Pieczarki umyc i pokroic ale nie za drobno, pokroic cebule, boczek i pory przesmażyć na patelni. Blache dokladnie wysmarowac margaryną i poukladac na niej kotlety, a na kazdy kotlet po plasterku sera. Wymieszac smietanę z sosem z knorra i ewentualnie doprawic papryką. Na kotlety z serem rozkladamy zawartosc patelni, zalewając sosem,

Wkladamy do piekarnika na 180,na okolo 30 min.

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: